معرفی قرارداد همکاری اراسموس پلاس

پیرو پنجاه و چهارمین جلسه مشاورین بین الملل دانشگاه نکات کلیدی در معرفی برنامه اراسموس پلاس به شرح ذیل جهت استحضار تقدیم می گردد:
پروژه اراسموس پلاس به عنوان بخشی از برنامه اراسموس اتحادیه اروپا برای اجرا بین سالهای ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰ با بودجه‌ای بالغ بر ۵/‏۱۴‬ میلیارد یورو طراحی شده است. طبق این برنامه دانشگاه‌های کشورهای عضو اتحادیه اروپا بعلاوه ۵ کشور لیختنشتاین، نروژ، ایسلند، مقدونیه و ترکیه که با عنوان Program Countries شناخته می‌شوند می‌توانند با دانشگاه‌های سایر کشورهای جهان که به آنها Partner Countries می‌گویند قرارداد اراسموس پلاس امضا کنند و هر دو طرف از مزایای آن استفاده نمایند.
در حال حاضر دو نوع قرار داد اراسموس پلاس بین دانشگاه‌های فوق الذکر منعقد می‌شود:
۱. Key Action 1 (تبادل)
طبق این قرارداد دو دانشگاه امضا کننده می‌توانند نسبت به تبادل دانشجو، استاد و کارشناس تخصصی یا اداری اقدام نمایند. تعداد تبادلات در این نوع قرارداد وابسته به بودجه‌ای است که دانشگاه اروپایی از اتحادیه اروپا می‌گیرد و رشته‌هایی که تبادل در آنها صورت می‌پذیرد نیز قابل مذاکره می‌باشد. معمولاً مدت تبادلات دانشجویی بین ۳ تا ۱۰ ماه، تبادل اساتید بین ۷ تا ۳۰ روز و تبادل کارشناس بین ۷ تا ۱۵ روز انجام می‌گیرد. پس از انجام مذاکرات فنی بین طرفین و رسیدن به نتیجه نهایی در مورد تعداد و مدت تبادلات قرارداد به این اداره کل ارجاع می‌شود تا پس از تکمیل و آماده سازی و اخذ امضا مسئول مربوطه نهایی و قابل اجرا گردد.
۲.Key Action 2 (ظرفیت سازی)
در این نوع قرارداد چند دانشگاه از اتحادیه اروپا با چند دانشگاه غیرعضو شریک شده و بر روی پروژه‌ای که به صورت مشترک تدوین می‌کنند همکاری می‌نمایند. بدین صورت که پس از تدوین طرح اولیه پروژه آن را در اتحادیه اروپا ثبت می‌کنند و سپس در صورت تصویب، بودجه به پروژه تخصیص یافته و پروژه به صورت مشترک اجرا می‌شود. در این نوع پروژه‌ها بیشتر توسعه بین المللی سازی آموزش عالی هدف است و به اموری در زمینه تدوین سرفصل‌های جدید درسی، بین المللی سازی دانشگاه‌ها، نزدیکی صنعت و دانشگاه اختصاص می یابد.
در حال حاضر دانشگاه تهران با ۲۴ دانشگاه قرارداد اراسموس پلاس منعقد نموده است که در میان واحدها پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، پردیس علوم، دانشکده کارآفرینی، پردیس ابوریحان، دانشکده ادبیات و علوم انسانی و دانشکده تربیت بدنی تاکنون موفق به عقد قرارداد در قالب این پروژه گردیده‌اند.
لذا توصیه می شود پردیس ها و دانشکده‌های مختلف که با دانشگاهی عضو اتحادیه اروپا آشنایی قبلی دارند از آن دانشگاه درخواست همکاری در قالب برنامه اراسموس نمایند تا در صورت امکان موفق به عقد قرارداد در این قالب شده و به صورت تخصصی از مزایای آن برای رشته‌های خاص خود بهره مند گردند.
فهرست دانشگاه‌های طرف قرارداد اراسموس پلاس با دانشگاه تهران بدین شرح می‌باشد.
۱. دانشگاه ماربورگ آلمان
۲۲. دانشگاه وین اتریش
۲۳. دانشگاه آیدین استانبول ترکیه
۲۴. دانشگاه ییلدیز ترکیه
ضمناً جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید به پایگاه رسمی اطلاع رسانی برنامه به آدرس http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/opportunities/organisations_en مراجعه نمائید.