آزمایشگاههای تحقیقاتی

• هات پلیت
  • هیتر-استیرر
  • آون معمولی

اکسترودر دوپیچه همسوگرد 10 میلیمتری در مقیاس آزمایشگاهی (میکرونی)

Microlab-Rondol 10 mm 25:1 twin screw extruder

این اکسترودر دوپیچه بسیارکوچک آزمایشگاهی ساخت شرکت Rondol انگلستان بوده و در بهار 1396  در آزمایشگاه تحقیقات پلیمر و کامپوزیت دانشکده فنی کاسپین دانشگاه تهران راه اندازی شده است. این دستگاه در حال حاضر فعال و آماده ارائه خدمات می باشد. براساس اطلاعات شرکت سازنده، این اکسترودر آمیزه ساز میکرونی (Micro compounder) کوچکترین اکسترودر دوپیچه موازی در جهان می باشد که پیچ هایش از بخش های مجزا (Fully segmented parallel screws)  تشکیل شده است. بواسطه طراحی قابل تغییر پیچ های این اکسترودر و حضور بخشهای kneading، امکان اختلاط کامل مواد مختلف در مقادیر بسیار کم حتی حدود 5 گرم نیز وجود دارد.

شکل1- بخش های مختلف پیچ های اکسترودر قبل و بعد از سوار شدن

نسبت طول به قطر این اکسترودر 25 به 1 و قطر پیچ هایش 1 میلیمتر می باشد. برل (Barrel) این اکسترودر به آسانی پاک شده (easy clean) و با قابلیت باز شدن از میان، امکان دسترسی آسان به پیچ ها را فراهم می آورد. به دلیل طراحی هماهنگ پیچ و برل، حداقل مقدار ماده در اکسترودر پس از اتمام فرایند اکستروژن باقی می ماند (کمتر از 10 گرم). پیچ های اکسترودر همسوگرد بوده و بصورت در هم فرورونده و خود پاک شونده (Co-rotating, intermeshing and self-wiping) عمل می نمایند. برل دارای 5 ناحیه مختلف حرارتی شامل دای می باشد که هرکدام بصورت مجزا تا دمای ºC 300 می توانند گرم شوند. امکان کنترل دمایی این نواحی هریک بصورت مجزا وجود دارد.